Ahlan Wasahlan

~Teman Sejagat~

Sunday, 11 December 2011

~Asyik banget!!!!~



Assalamualaikum…(^__^)
Mlm ni ad sumthing nk cter…
Ni pasal pengalaman baru yang naz kutip..hehe
Sepanjang  9-11 disember, naz kena stay up kat KG UJONG BUKIT..
Ada program inovasi sosial (program anak angkat)..
Kami 10 org adik beradik angkat…smua budak2 kelas…
Gempak oww… :-P
Kamera mmg x lepas dr tangan…photoshoot sna, photoshoot sni..
Agak2 dh boleh bukak kedai dh…
Gelagat kami, ya ampun…kalah model! Hahahaha
Ok,,meh nk cter lg…
Hari 1st kami smpai, meriah jgk sbb org2 kg smbut kedatangan kami..mmg seronok sbb x sabar nk rasa keseronokan kawasan kampung..
Bukan sbb kami x pernah ad kampung, Cuma suasana yg berbeza..
Masa berbagi group, kami boleh plih dengan sape kami nk, so, bila 10 org dminta berdiri, bdk2 kelas termasuk naz sume bangun..hahaha
Bersorak budak2 ni…
Tp, bila kira2, ad lebih sorg..huhu~
Sarah tarik diri…dia join group dengan roommate dia..sedih :’(
Tp xpa, dia ad kawan…lega hati kami.. :-)
Dh siap2 bg group, petang tu xda apa2 aktiviti..so, kami Cuma rest je la..
Mlm….fuh~~ ni letih nk cter ni…
Mlm tu, mmg gempak sgt2…
Penduduk kampung  buat mjlis nyanyi2 la lebih kurg…muzik tradisional…
Sbb dorg nk perkenalkan muzik tanah air kita kt student2 international…
Dewan x la besar sgt…so, bunyinyer mmg sgt2 kuat…
Boleh pecah gegendang telinga dibuatnyer…
Bukan tu aje, international student pun kna buat persembahan jgk tau…
Boleh tahan tarian dorg wlaupun x paham lagu pe yg dorang pasang..hahahaha
Ad yg karaoke…erk…ni x best…best lg klau dgr suara sumbang naz ni…
Last skali, ktorg kna buat CHICKEN DANCE!!!!!
Sorry…naz bukan chicken, jd naz x joget2 pown…
Hanya mampu melihat…hahahaha
Sbelum msuk chalet msing2, mata kami disajikan dengan persembahan bunga api..
Cantik sgt… (^_^) dengan bulan penuh lg tu…
Then, dh habis smua, kami buat bed story smbil bergolek ramai2…
Err…yg ni women secret….xboley cerita yaa…

2nd day, pg2 lg kami berkumpul..breakfast..
Then, msuk hutan,pegi kebun rebung,daki gunung n masuk gua...
Balik2 jer, kami terus lari pergi rumah mak agkt..lepak2 kat sna…
Yg paling SYOK, naz tido atas kerusi smpai x ingat dunia…hahahaha
Sedar2, laksa dh siap ats meja..sian mak…penat2 msk untuk kami..huhu~
Naz pon, ape lg..mkn byk2…hehe..
Pkul 2 bru pakat blik chalet…nk tau buat ape??
Kami smbung tdo balik laaa! Hahaha
4.30 bru bgun..smua kalut bersiap sbb kna bertolak awl ke dewan kapitol..
X sempat mkn..huhu…Kelaparan sume..
Smpai kat  dewan, kami kena halau…student2 duk kt luar…aish..
Ape lg..kami serbu KFC…lapar sgt..huhu~
Puas hati jgk la dpt mkn..
Smpai chalet, tukar bju, smbung bed story, then trus tdo…

3rd day, xde ape2 aktiviti pown…
Lpas subuh2, naz amik kesempatan jalan2 keliling sawah…
Berdua je dengan……………………..ehem2…..
Dengan Alia laa…hehe…
Angin ribut..kuat sgt2…tp seronok la dpt sedut udara pagi….
Blik chalet, ajak2 kwn2 sume pegi skali lg…tp, breakfast dlu laa..
Mmg pi tgh sawah, shooting habis!
Tiap 1 meter amik gambo…haha
Pkul brapa xtau bru blik chalet…packing2 brg, then pkul 11.30 bertolak blik..
Terharu jumpa mak ngn pak…huhu~
Rsa rindu kat mak abah mkin membuak2…x sabar nk balik…
insyaAllah..bila ad peluang, kami akan cuba pegi kg ujong bukit tu lg…
mmg hujung r…

okeh! Setakat ni crita naz…ad msa terluang lagi, naz berstory mory lg ya! (^_^)

No comments:

Post a Comment